Balansera kropp & knopp

Praktisera när och var du vill!

Denna kurs är en heltäckande steg-för-steg-guide i yinyogas principer och tekniker. Lyssna till inspirerande föreläsningar, testa din kunskap, praktisera yinyoga och lär dig skapa dina egna yinyoga pass.


Deltagare yinyoga kursen

En ljuvlig utbildning med värdefull kunskap. En online kurs som har lyckats med närvaro, tydlighet som är lätt att följa. Jag rekommenderar den starkt för dig som är nybörjare men även för dig som kanske redan har en yinutbildning eller är en van yinutövare för att nå nyanserna och fördjupa dina kunskaper med Johannas magiska guidning! - Anna

Deltagare yinyoga kursen

En härlig, inspirerande lärorik kurs som gör att man bara vill utforska mer. Kan varmt rekommendera denna djupdykning i yinyogans magiska universum!

Yinyoga hemma

Lär dig skapa dina egna pass och ritualer efter dina förutsättningar och behov.

Om yinyoga-kursen

Kursen guidar dig steg för steg genom yinyogans värld. Du lär dig – genom både praktik och teori – att anpassa yinyogan utifrån dina förutsättningar och drömmar. När du köpt kursen kan du börja när du vill och gå alla stegen i din egen takt. Du har tillgång till hela kursen under ett år så att du kan ta god tid på dig samt upprepa kursen så många gånger du vill under denna tid.

Vem är kursen för?
Allt vi gör är utformat för att hjälpa människor utveckla och fördjupa sin dagliga yogapraktisering. Så var du än befinner dig just nu är det en perfekt plats att börja på. Global Yoga-deltagare är en underbar grupp inspirerande människor från livets alla vägar. Deltagarna sträcker sig från barn i förskolan till människor i 80-årsåldern. De är entreprenörer och chefer, professorer och bibliotekarier, forskare och studenter, studioägare och fitness-instruktörer, yogalärare i olika stilar, psykologer och fysioterapeuter, coacher, läkare och advokater. De är mammor och pappor, döttrar och söner och livslånga vänner. Detta är inte en utbildning, vill du lära dig att guida andra inom yinyoga rekommenderar vi vår 50h utbildning Global Yoga Yin.

Vad innehåller kursen?
Pedagogiska och effektiva föreläsningar utvecklade för optimal inlärning med text och länkar om du vill fördjupa dig vidare inom något område. Varje föreläsning följs upp med ett enkelt test så att du får med dig essensen från varje lektion. Givetvis får du också guidade yinyogaklasser och spellistor. Under kursen får du både lyssna, läsa, praktisera och arbeta med uppgifter. En lektion tar cirka 90–120 minuter i sin helhet och du kan jobba med de olika delarna i din egen takt. Vi tror på kvalitet framför kvantitet då allas tid är dyrbar. Allt material är skapat med grund i vår gedigna erfarenhet i att utbilda och undervisa. Här får du guldklimparna från åratal av utbildningar och studier.

Struktur 
Våra kurser är strukturerade för optimal inlärning. YinYoga-kursen innehåller följande:

 • Introduktion
 • Del 1: Yin & Yang som filosofi och i kroppen
 • Del 2: Verktyg och tekniker inom yin yoga
 • Del 3: Skapa egna yin-rutiner utifrån dina behov
 • Avslut och certifiering


Kursen innehåller nio lektioner, en lektion är cirka 90–120min lång och består av föreläsning, frågor, praktik och reflektioner (därför står det 48 lektioner i kursen, det är 48 moment indelat i 9 lektioner).

Vi rekommenderar att du gör en del i veckan (tre lektioner per vecka). Då fullföljer du kursen på tre veckors tid. Men det går givetvis att arbeta genom kursen mycket snabbare eller ta längre tid på dig. Kom ihåg att du har tillgång till kursen under ett helt år. Många väljer att gå kursen flera gånger och de flesta fortsätter att praktisera med de olika klasserna flera gånger i veckan efter det att kursen är slutförd.


Innehåll

 • Filosofi
 • Österländsk anatomi
 • Västerländsk anatomi
 • Övningsbank med alternativ och variationer
 • Andningens funktion och andningsövningar
 • Meditation och avslappning
 • Teknik inom yinyoga
 • Klasskonstruktion
 • Sätta intentioner 
 • Skapa din egen yinyogapraktisering
 • Tre fullständiga yinyogaklasser
 • Spellistor
 • Uppgifter för reflektion
 • Certifieringsuppgift


Vad kostar kursen?
3495kr ink moms. Du har tillgång till hela kursen ett år. Kursen är godkänd för friskvårdsbidrag och går även att köpa via leverantörerna ePassi, Wellnet och Benify.

Certifiering
Kursen har en sista certifieringsuppgift som är valfri att fullfölja. Om du blir godkänd på denna får du ett Global Yoga Yin Online 10h-certifikat. När du har blivit godkänd i fem valfria Global Yoga Online kurser kan du ansöka om Global Yoga Online 50h-certifiering som du sedan kan tillgodoräkna dig timmar mot din 200h och 500h Global Yoga-certifiering.


 • För dig som vill bli rörligare och starkare!

 • För dig som vill boosta din återhämtning, sova bättre och få mer energi!

 • För dig som vill fördjupa din egen praktisering och lära dig mer om yinyoga!

 • För dig som vill förbereda dig inför vår Global Yoga Yin 50h-utbildning!

 • För dig som gått vår Global Yoga Yin 50h-utbildning och vill bättra på dina kunskaper samt praktisera klasserna igen!

Vanliga Frågor

 • När börjar min Global Yoga-kurs och hur länge kommer jag att ha tillgång till den?

  Börja när du vill! Du har tillgång till allt material i ett helt år och kan återvända till den så ofta du vill!

 • Vad behöver jag för att gå kursen?

  En dator/platta/telefon och tillgång till internet, sedan kan du ta del av allt kursmaterial när och var du vill!

 • Kan man betala via faktura?

  Ja det går bra! Mejla [email protected] följande information: Företagsnamn/ Organisationsnummer/ Adress/ Referens på företaget/ Val av onlinekurs. Köpet är bindande. Du får en faktura med 10 dagars förfallodatum. Det tillkommer fakturaavgift på 50kr. Med fakturan får du även personlig kod till kursen.

 • Är kursen godkänd för friskvård?

  Kursen är godkänd för friskvårdsbidrag, går även att köpa via leverantörerna ePassi, Wellnet och Benify.

Din Lärare

Grundare av Global Yoga Johanna Hector

Johanna Hector är livsnjutare, småbarnsmamma och entreprenör inom träning, hälsa och livsstil. Hon har jobbat heltid som konceptutvecklare, lärare och tränare sedan 2001. Johanna blev tidigt förälskad i yogan som holistisk väg till hälsa. Hon har studerat med flera välrenommerade yoga och meditations lärare parallellt med utbildningar inom coaching, wellness och fysisk träning. Hon driver Global Yoga, en yogastil och skola för 2000-talets människa. Tillsammans med det fantastiska Global Yoga teamet har hon utbildat över 1000 yogalärare i Norden och varje år utvecklas flera Global Yoga lärare. Varför Yoga? 
”Helt ärligt så gör det mig till en bättre människa, mentalt, emotionellt och fysiskt. Jag är bekväm och stolt i min kropp, jag har lättare för att fokusera och prioritera samt att yogan håller mig grundad och öppen i mina känslor. Yogan för mig hem till mig själv och stärker mig så att jag kan vara mer och mer MIG i livets alla skeden. Jag ser fram emot att få möta och lära känna DIG från denna plats”