Vänd hem för att leva ut!

Välkommen på en resa igenom dina lager

Koshas är lager som enligt yogans filosofi omsluter vår själ. I denna kurs guidas du steg för steg genom varje lager samtidigt som du bjuds in att möta och reflektera kring din relation till varje lager. Sofia guidar dig genom spännande föreläsningar, intressanta reflektionsuppgifter och starka yogapraktiker att möta, uppleva och penetrera lager för lager. Du bjuds in att väva samman yogans olika tekniker, allt från solhälsningar till pranayama och yoga nidra. Kursen ger dig också en djupare förståelse för yogans praktiker och filosofi samtidigt som du lär känna dig själv. En väldigt fin guide hem till dig själv.


Om kursen

Koshas är en teori som är ca 2500 år gammal, men precis lika relevant idag som den var när den skrevs ner. Enligt yogans filosofi har vi fem koshas, lager som omsluter vår kärna, själ, atma. När vi praktiserar yogans olika tekniker så som fysiska positioner, meditation, andningsövningar och avslappning öppnar vi upp och läker lager för lager. Allt du varit med om i livet har satt sina spår, men hur de styr dig i detta nu ligger i dina händer.


Vem är kursen för?
Allt vi gör är utformat för att hjälpa människor utveckla och fördjupa sin dagliga praktisering. Så var du än befinner dig just nu är det en perfekt plats att börja på. Denna kurs passar extra bra för dig vill lära dig använda yoga i livet! Global Yoga deltagare är en underbar grupp inspirerande människor från livets alla vägar. Deltagarna sträcker sig från barn i förskolan till människor i 80års åldern. De är entreprenörer och chefer, professorer och bibliotekarier, forskare och studenter, studioägare och fitness instruktörer, yogalärare i olika stilar, psykologer och fysioterapeuter, coacher, läkare och advokater. De är mammor och pappor, döttrar och söner och livslånga vänner. Detta är inte en utbildning, vill du lära dig att guida andra inom yoga rekommenderar vi våra utbildningar.

Vad innehåller kursen?
En smart kombination av teori och praktik så att du redan halvvägs in i kursen gör aktiva val i vardagen som stöttar din livskraft! Under kursen får du både lyssna, läsa, praktisera och arbeta med reflektionsuppgifter. Föreläsningarna är effektiva och pedagogiska och yogapassen är guidade fullständiga pass där du bara trycker på play och följer med! En lektion tar ca 60-120min i sin helhet och du kan jobba med de olika delarna i din egen takt. Allt material är skapat med grund i vår gedigna erfarenhet av att utbilda och undervisa. Här får du guldklimparna från åratal av utbildningar och studier. När du köpt kursen kan du börja när du vill och gå lektionerna i din egen takt. Du har tillgång till kursen ett helt år så du kan djupdyka i den så många gånger du vill. Låt oss titta närmare på vad som väntar inne i kursen:

Struktur
Kursen är indelad i tre huvuddelar, varje del består av tre lektioner och tre unika guidade yoga pass. Varje lektion består av en föreläsning/workshop, frågor, reflektioner och den viktiga praktiken (därför står det 50 lektioner i kursen, det är 50 moment indelat i nio lektioner).

Introduktion
Del 1: Vad är koshas?
Del 2: Du kan påverka dig själv!
Del 3: Allt du behöver finns inom dig!

Avslut och certifiering

Vi rekommenderar att du gör tre lektioner per vecka. Då fullföljer du kursen på tre veckors tid och kan sedan fortsätta praktisera passen och dina nyfunna favoriter! Men det går givetvis att arbeta genom kursen mycket snabbare eller ta längre tid på dig. Du har tillgång till kursen under ett helt år! Många väljer att gå kursen flera gånger och de flesta fortsätter att praktisera med klasserna flera gånger i veckan efter det att kursen är slutförd.

Innehåll

 • Vad är koshas?
 • Genomgång av alla fem koshas (lager)
 • Lär dig använda koshas som en kompass för dig själv i vardagen!
 • Tre fullständiga Global Yogaklasser med olika tekniker: asana, pranayama, yinyoga, yoganidra
 • Spellistor till varje klass
 • Pedagogiska föreläsningar
 • Reflektionsuppgifter kring varje kosha (game changer!)
 • Varför dras vi till yogan och hur tar vi med teknikerna ut i livet?
 • Den yogiska synen på kropp och själ
 • Existentiella frågor: hur har vi sett på själen genom tiderna?
 • Förståelse för vad som får dig ur balans
 • Fysiska tekniker för att harmonisera dina koshas
 • Lär dig skapa vardagsritualer för varje kosha
 • Certifieringsuppgift som ger dig ditt 10H Global Yoga online certifikat


Vad kostar kursen?
3 495 kr (ink 25% moms), du har tillgång till hela kursen ett år. Kursen är godkänd för friskvårdsbidrag, går även att köpa via leverantörerna ePassi, Wellnet och Benify.

Certifiering
Kursen har en sista certifieringsuppgift som är valfri att fullfölja. Blir du godkänd på denna får du ett Global Yoga Online 10h certifikat. När du har blivit godkänd i fem valfria Global Yoga Online kurser kan du ansöka om Global Yoga Online 50h certifiering som du sedan kan tillgodoräkna dig timmar mot din 200h och 500h Global Yoga certifiering.

Du är den du längtar efter! Gå kursen i din egen trygga takt.

 • För dig som vill lära känna dig själv lager för lager!

 • För dig som vill lära dig knyta yogans olika tekniker till en kraftfull helhet.

 • För dig som vill fördjupa din yogapraktik!

 • För dig som vill lära dig mer om koshas, tekniker för närvaro och balans!

 • För dig som söker och längtar efter att få komma hem!

Vanliga frågor

 • När börjar min Global Yoga onlinekurs och hur länge kommer jag att ha tillgång till den?

  Börja när du vill! Du har tillgång till allt material i ett helt år och kan återvända till den så ofta du vill!

 • Vad behöver jag för att gå kursen?

  En dator/platta/telefon och tillgång till internet, sen kan du ta del av allt kursmaterial när och var du vill!

 • Måste jag kunna yoga?

  Nej! Kursen innehåller guidade yogapass som passar alla nivåer. Du kan göra passen så många gånger du vill och behöver!

 • Kan man betala via faktura?

  Ja det går bra! Maila info@globalyoga.se följande information: Företagsnamn/ Organisationsnummer/ Adress/ Referens på företaget/ Val av onlinekurs. Köpet är bindande. Du får en faktura med 10 dagars förfallodatum. Det tillkommer fakturaavgift på 50kr. Med fakturan får du även personlig kod till kursen.

 • Är kursen godkänd för friskvård?

  Kursen är godkänd för friskvårdsbidrag, går även att köpa via leverantörerna ePassi, Wellnet och Benify.

Kursens lärare

Global Yoga Utbildare

Sofia Löfstaf

Sofia har jobbat med yoga och hälsa på olika vis sedan 2009. Först var hon övertygad om att yogalärare inte var ett riktigt jobb och att man absolut inte kunde göra det på heltid. Idag har hon släppt den tanken och driver sitt egna företag där hon nu enbart jobbar med yogan. Hon har sin bas i Göteborg och undervisar Global Yoga, yinyoga och gravidyoga på både yogastudio: YogaByLink och gym: Nordic Wellness. Hon brinner för att förmedla yoga på ett enkelt och lekfullt sätt för att få deltagarna till att hitta in till den egna kraften. Sedan 2015 ingår Sofia i Global Yogas utbildningsteam där hon håller flera utbildningar per år.