Lär dig yogans grunder

i din egen takt och där det passar dig.

Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Denna kurs är en heltäckande steg-för-steg-guide i yoga där du både får lära dig om yogans historia och filosofi men framförallt hur du kan praktisera yoga utifrån dina förutsättningar och mål. Du har tillgång till hela kursen under ett år.


Deltagare grundkurs i yoga

Grundkursen var en av de bästa kurserna jag gått! Kursen gav mig en god teoretisk grundkunskap och jag har även fördjupat min fysiska yoga samtidigt som jag utvecklats mentalt. I Global Yoga kan varje individ kan hitta sin stil vilket göra att Global Yoga verkligen är för alla.

Deltagare grundkurs i yoga

Jag har fått en bättre känsla för vad Hatha yoga är och var den kommer från. Även alla lager, energier och fysiska nycklar har fallit på plats. Innan har jag hört många av uttrycken, men nu fattar jag mer hur de hänger ihop. En mycket trevlig kurs, och jag har fått mersmak att yoga och lära mig mer :)

Stå stadigt med yoga

Lära dig yoga från grunden så att du kan praktisera utifrån dina förutsättningar och behov!

Om grundkursen

Kursen guidar dig steg-för-steg inom yoga. Du lär dig genom både praktik och teori att praktisera yoga, skapa egna yogasekvenser samt att ta bjuda in yoga som livsstil, även utanför yogamattan. När du köpt kursen kan du börja när du vill och gå alla stegen i din egen takt. Du har tillgång till hela kursen under ett år så att du kan ta god tid på dig samt upprepa kursen så många gånger du vill under denna tid.

Vem är kursen för?
Allt vi gör är utformat för att hjälpa människor utveckla och fördjupa sin dagliga praktisering. Så var du än befinner dig just nu är det en perfekt plats att börja på, du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga och du kan vara hur stel som helst! Global Yoga deltagare är en underbar grupp inspirerande människor från livets alla vägar. Deltagarna sträcker sig från barn i förskolan till människor i 80års åldern. De är entreprenörer och chefer, professorer och bibliotekarier, forskare och studenter, studioägare och fitness instruktörer, yogalärare i olika stilar, psykologer och fysioterapeuter, coacher, läkare och advokater. De är mammor och pappor, döttrar och söner och livslånga vänner. Detta är inte en utbildning, vill du lära dig att guida andra inom yoga rekommenderar vi vår 100h grundutbildning.

Vad innehåller kursen?
Pedagogiska och effektiva föreläsningar utvecklade för optimal inlärning med text och länkar om du vill fördjupa dig vidare inom något område. Varje föreläsning följs upp med ett enkelt test så att du får med dig essensen från varje lektion. Givetvis får du också guidade yogaklasser att praktisera. Under kursen får du både lyssna, läsa, praktisera och arbeta med uppgifter. En lektion tar ca 90-120min i sin helhet och du kan jobba med de olika delarna i din egen takt. Vi tror på kvalitet framför kvantitet då allas tid är dyrbar. Allt material är skapat med grund i vår gedigna erfarenhet av att utbilda och undervisa. Här får du guldklimparna från åratal av utbildningar och studier.

Struktur 
Kursen är strukturerad för optimal inlärning. Grundkursen innehåller nio lektioner fördelat på tre delar:

 • Introduktion
 • Del 1: Teknik (yogapositioner, andningstekniker och yogans bakgrund)
 • Del 2: Praktik (skapa dina egna yogasekvenser, solhälsningar, flöden och yoga i livet)
 • Del 3: Filosofi (energikroppen, fysiska nycklar och meditation)
 • Avslut och certifiering


Kursen innehåller nio lektioner, en lektion är ca 90-120min lång och består av föreläsning, frågor, praktik och reflektioner (därför står det 48 lektioner i kursen, det är 48 moment indelat i 9 lektioner).

Vi rekommenderar att du gör en del i veckan (tre lektioner per vecka). Då fullföljer du kursen på tre veckors tid. Men det går givetvis att arbeta genom kursen mycket snabbare eller ta längre tid på dig. Kom ihåg att du har tillgång till kursen under ett helt år. Många väljer att gå kursen flera gånger och de flesta fortsätter att praktisera med de olika klasserna flera gånger i veckan efter det att kursen är slutförd.


Innehåll

 • Vad är yoga? 
 • Vilken yogastil är bäst?
 • Syfte och teknik i yogapositioner
 • Guidade andningsövningar
 • Lär dig yogans språk - sanskrit
 • Yogafilosofi för 2000talets människa
 • Meditation & avslappning
 • Energikroppen
 • Skapa egna yogapass utifrån dina behov
 • Solhälsningstraditioner
 • Fullborda din yogapraktisering 
 • 3 fullständiga GlobalYogaklasser
 • Spellistor för varje klass
 • Pedagogiska föreläsningar
 • Uppgifter för reflektion
 • Certifieringsuppgift


Vad kostar kursen? 3495kr ink moms. Du har tillgång till hela kursen ett år. Kursen är godkänd för friskvårdsbidrag, går även att köpa via leverantörerna ePassi, Wellnet och Benify.

Certifiering
Kursen har en sista certifieringsuppgift som är valfri att fullfölja. Om du blir godkänd på denna får du ett Global Yoga Online 10h certifikat. När du har blivit godkänd i 5 valfria Global Yoga Online kurser kan du ansöka om Global Yoga Online 50h certifiering som du sedan kan tillgodoräkna dig timmar mot din 200h och 500h Global Yoga certifiering.


 • För dig som vill lära dig yoga från grunden!

 • För dig som är nyfiken på yoga och vill veta mer!

 • För dig som vill förbereda dig inför vår Global Yoga 100h grundutbildning!

 • För dig som gått vår Global Yoga 100h grundutbildning och vill bättra på dina kunskaper samt njut av klasserna igen!

Vanliga Frågor

 • När börjar min Global Yoga onlinekurs och hur länge kommer jag att ha tillgång till den?

  Börja när du vill! Du har tillgång till allt material i ett helt år och kan återvända till den så ofta du vill!

 • Vad behöver jag för att gå kursen?

  En dator/platta/telefon och tillgång till internet, sen kan du ta del av allt kursmaterial när och var du vill!

 • Måste jag kunna yoga?

  Nej, du behöver ingenting. Inga förkunskaper krävs. Alla kroppar och åldrar är välkomna!

 • Kan man betala via faktura?

  Ja det går bra! Maila info@globalyoga.se följande information: Företagsnamn/ Organisationsnummer/ Adress/ Referens på företaget/ Val av onlinekurs. Köpet är bindande. Du får en faktura med 10 dagars förfallodatum. Det tillkommer fakturaavgift på 50kr. Med fakturan får du även personlig kod till kursen.

 • Är kursen godkänd för friskvård?

  Kursen är godkänd för friskvårdsbidrag, går även att köpa via leverantörerna ePassi, Wellnet och Benify.

Kursens Lärare

Grundare av Global Yoga

Johanna Hector

Johanna Hector är livsnjutare, småbarnsmamma och entreprenör inom träning, hälsa och livsstil. Hon har jobbat heltid som konceptutvecklare, lärare och tränare sedan 2001. Johanna blev tidigt förälskad i yogan som holistisk väg till hälsa. Hon har studerat med flera välrenommerade yoga och meditations lärare parallellt med utbildningar inom coaching, wellness och fysisk träning. Hon driver Global Yoga, en yogastil och skola för 2000-talets människa. Tillsammans med det fantastiska Global Yoga teamet har hon utbildat över 1000 yogalärare i Norden och varje år utvecklas flera Global Yoga lärare. Varför Yoga? 
”Helt ärligt så gör det mig till en bättre människa, mentalt, emotionellt och fysiskt. Jag är bekväm och stolt i min kropp, jag har lättare för att fokusera och prioritera samt att yogan håller mig grundad och öppen i mina känslor. Yogan för mig hem till mig själv och stärker mig så att jag kan vara mer och mer MIG i livets alla skeden. Jag ser fram emot att få möta och lära känna DIG från denna plats”

Global Yoga Utbildare

Anna Kronlid

Annas yoga är välkomnande och varm. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Självmedkänsla är något som Anna utforskat genom yogan och hon brinner för att dela det med andra. Anna (700h TT) utbildar yogalärare i Global Yogas grundutbildning och leder WS i Global Yoga Kids. Hon har en yogastudio som heter WITH LOVE. När hon inte yogar arbetar hon som lärare. En tydlig pedagogik och ett bemötande som lyfter styrkorna är en röd tråd i hennes förhållningssätt. Anna uppmuntrar till att yoga och leva med kärlek till sig själv och andra.

Global Yoga Utbildare

Sofia Löfstaf

Sofia har jobbat med yoga och hälsa på olika vis sedan 2009. Först var hon övertygad om att yogalärare inte var ett riktigt jobb och att man absolut inte kunde göra det på heltid. Idag har hon släppt den tanken och driver sitt egna företag där hon nu enbart jobbar med yogan. Hon har sin bas i Göteborg och undervisar Global Yoga, yinyoga och gravidyoga på både yogastudio: YogaByLink och gym: Nordic Wellness. Hon brinner för att förmedla yoga på ett enkelt och lekfullt sätt för att få deltagarna till att hitta in till den egna kraften. Sedan 2015 ingår Sofia i Global Yogas utbildningsteam där hon håller flera utbildningar per år.